Gouda Cheese Awards 2020

De lekkerste kazen van Nederland

Nederland staat wereldwijd bekend om de kwaliteit en de smaak van zijn kazen en dat al sinds de Gouden Eeuw.

Het NNKC - een non-profit organisatie ingesteld ter bevordering van het vakmanschap in de kaassector – is in 2014 een nieuwe traditie gestart met de organisatie van een objectieve Nederlandse kaaswedstrijd: Holland Kaaskeuring. Wat zijn de lekkerste Nederlandse halfharde kazen volgens de consument? Smaak bepaalt. De belangstelling voor Holland Kaaskeuring was vanaf de start groot.

Afgelopen jaar is met succes Holland Kaaskeuring omgedoopt in een internationaal beter klinkende naam met een link naar een stad met de beroemdste kaasnaam in de rest van de wereld: Holland Kaaskeuring is herboren als de Gouda Cheese Awards.

De inschrijving voor de Gouda Cheese Awards 2020 is geopend.

Gouda Cheese Awards kent in 2020 twee categorieën waarin kan worden deelgenomen: Gouda 48+ oud en Geitenkaas 50+ belegen.

De consumentenpanels van het Centrum voor Smaakonderzoek zullen begin april 2020 gedurende een proefweek alle ingezonden kazen geproefd. Drie finalisten per groep zullen doorgaan naar de grote finale op donderdag 23 april 2020.

Met als fraaie entourage de kaasmarkt in Gouda zal een VIP jury onder toeziend oog van duizenden marktbezoekers en nationale- en internationale pers de door de consumenten bepaalde lekkerste kazen nogmaals geproefd en bekendmaken wie per groep Goud, zilver of brons winnen.