Gouda Cheese Awards 2019

De lekkerste kazen van Nederland

Nederland staat wereldwijd bekend om de kwaliteit en de smaak van zijn kazen en dat al sinds de Gouden Eeuw.

Het NNKC - een non-profit organisatie ingesteld ter bevordering van het vakmanschap in de kaassector – is in 2014 een nieuwe traditie gestart met de organisatie van een objectieve Nederlandse kaaswedstrijd: Holland Kaaskeuring. Wat zijn de lekkerste Nederlandse halfharde kazen volgens de consument? Smaak bepaalt. De belangstelling voor Holland Kaaskeuring was vanaf de start groot.

Na vijf jaar is in 2019 Holland Kaaskeuring omgedoopt in een internationaal beter klinkende naam met een link naar een stad met de beroemdste kaasnaam in de rest van de wereld: Holland Kaaskeuring is herboren als de Gouda Cheese Awards.

Gouda Cheese Awards kent in 2019 twee categorieën waarin kan worden deelgenomen. Gouda 48+ jong belegen en de light variant Gouda belegen.

De consumentenpanels van het Centrum voor Smaakonderzoek hebben eind mei 2019 gedurende een proefweek alle ingezonden kazen geproefd.

Er zijn drie finalisten per groep doorgegaan naar de grote finale op donderdag 6 juni 2019.

Met als fraaie entourage de kaasmarkt in Gouda heeft een VIP jury onder toeziend oog van duizenden marktbezoekers en nationale- en internationale pers de door de consumenten bepaalde lekkerste kazen nogmaals geproefd.

Zie winnaars 2019 voor de uitslag!