Inschrijving

Deelname aan de Gouda Cheese Awards staat open voor alle Nederlandse kaasmerken.

Producenten, handelsbedrijven en detailhandel: iedereen kan meedoen zolang de inzending voldoet aan het wedstrijdreglement. Voor meer informatie en het wedstrijdreglement kunt u contact opnemen via info@goudacheeseawards.nl.

Voorronde

Op de eerste wedstrijddag wordt een hele kaas ingezonden. Die wordt gesneden door boormeesteres en geanonimiseerd aangeboden aan het Centrum voor Smaakonderzoek, dat al sinds 1991 kwalitatief en kwantitatief smaakonderzoek uitvoert in opdracht van bedrijven en instellingen. In die onderzoeken zijn consumenten de proevers. CSO beschikt over een panelbestand van meer dan 800 personen die goed kunnen proeven en hun indrukken duidelijk onder woorden brengen.

Alle deelnemers aan de voorronde ontvangen een juryrapport van het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO).

Finale

Slechts drie finalisten per categorie gaan door naar de grote finale in Gouda. De winnaars ontvangen een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding en mogen hun kaas een jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in hun categorie. Ook kunnen ze zich onder meer tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten presenteren.